ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗς

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ


Υπάρχουν πέντε απλά και ανέξοδα tips υγείας που τα ακολουθούν όλοι οι celebrities και που μπορείς να τα εφαρμόσεις για να έχεις μια πιο ισορροπημένη και υγιεινή ζωή.
Η καλή υγεία δε βασίζεται σε πράγματα που δε φαντάζεσαι, αλλά στα αυτονόητα που δε θυμάσαι να εφαρμόζεις. Δες ποια είναι:


Πίνε Νερό!
Από τα πιο εύκολα αλλά και σημαντικά που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου είναι να τον εφοδιάζεις με νερό! Σχεδόν κάθε λειτουργία του οργανισμού σου απαιτεί νερό! 2 με 2,5 λίτρα την ημέρα είναι απαραίτητα για να κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο.

Διαχείρισου το Άγχος
Όσο θεωρητικό και αν ακούγεται, το άγχος και το στρες είναι βλαβερό τόσο για την πνευματική όσο και για τη σωματική σου υγεία. Συμβουλέψου τα άρθρα ψυχολογίας του Shape.gr για την καταπολέμηση του άγχους και την τόνωση της αυτοπεποίθησηςσου, και δες το σώμα και το πνεύμα σου να μεταμορφώνεται.

Μπες σε Κίνηση!
Βάλε την άσκηση και την κίνηση στη ζωή σου. Η μέρα έχει 1440 λεπτά. Αφιέρωσε μόλις τα 30' σε οποιαδήποτε μορφής άσκηση. Περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, αεροβική, κάποιο αγαπημένο σπορ, όποια άσκηση και αν επιλέξεις, όσο ήπια και αν είναι θα αλλάξεις το σώμα, τη διάθεση και τις αντοχές σου.

Φάε Φρούτα και λαχανικά
Αυτές οι δύο κατηγορίες τροφών είναι θαυματουργές σε πολλαπλά επίπεδα. Τόσο στην εμφάνιση του σώματος και του προσώπου σου όσο και στην υγεία σου. Ένταξε τα στην καθημερινότητα σου, και καλωσόρισε τον καινούριο σου εαυτό!

Πες Ναι στον Ύπνο
Βελτίωσε την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου σου, Φρόντισε να κοιμάσαι από 6-8 ώρες την ημέρα, σε ανατομικό στρώμα και με κατάλληλο μαξιλάρι. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται επαρκώς έχουν καλύτερη ευεξία, διάθεση, μεταβολίζουν καλύτερα τις τροφές και εμφανίζουν πιο υγιή εμφάνιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου